Makelaar

Wat doet een makelaar als je een huis koopt?

Een makelaar is een persoon die werkt voor een bedrijf dat onroerend goed verkoopt. Ze verkopen onroerend goed voor hun klanten namens hun eigenaren. Ze werken op commissie en de vergoedingen zijn gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs. Hoewel de taken en verantwoordelijkheden van een makelaarskantoor in verschillende landen vergelijkbaar kunnen zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen. In het VK werken makelaars bijvoorbeeld meestal voor één bedrijf, maar grotere bureaus kunnen veel verschillende vestigingen en gespecialiseerde afdelingen hebben.

Wanneer een koper een bod uitbrengt op een woning, moet de makelaar deze informatie doorgeven aan de verkoper . Een potentiële koper kan een hypotheek hebben of contant betalen. Een hypotheekbemiddelaar zal doorgaans van een koper eisen dat hij een principeovereenkomst van een geldschieter krijgt, om te bewijzen dat hij het onroerend goed kan betalen. Als de koper geen geld heeft, is een onroerendgoedadvertentie waarschijnlijk tijdverspilling. Een makelaar kan een verkoper ook adviseren over zijn positie en wat hij van het bod mag verwachten.

Voordat u een makelaar selecteert, is het belangrijk om duidelijk te communiceren wat uw wensen zijn. Mogelijk heeft u een strakke deadline, wilt u de laagst mogelijke prijs of moet u het onroerend goed verkopen voordat vermogenswinstbelasting wordt geheven. Vraag uw makelaar welke marketingstrategieën zij gebruiken om uw huis te promoten en zorg ervoor dat het onroerend goed goed wordt geadverteerd. Als uw huis niet verkoopt, kan de makelaar bezichtigingen regelen, potentiële kopers rondleiden en onderhandelen over de prijs.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Hendriks.nl