Hypotheekadviseur

Hoe kies je een hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur is een persoon die u helpt bij het vinden van een hypothecaire lening. De adviseur helpt u het hypotheekproces te begrijpen en adviseert passende hypotheekproducten. Een hypotheekadviseur dient lid te zijn van de Vereniging van Hypotheekbemiddelaars (AMI) – een vereniging die de beroepsbelangen van hypotheekbemiddelaars behartigt. Deze adviseurs rekenen afhankelijk van het leenproduct dat u kiest. Zij kunnen een vast bedrag of een percentage van het geleende bedrag in rekening brengen Hypotheekadviseur Zwolle – Geerlig Financieel Advies. Sommige adviseurs bieden hun diensten gratis aan, terwijl anderen een commissie ontvangen van de kredietverstrekker.

Mogelijk heeft u hypotheekadvies nodig bij het oversluiten van een hypotheek, het kopen van een tweede huis, het kopen van een te verhuren woning of het later in uw leven aanboren van het eigen vermogen van uw huidige woning. U kunt ook een hypotheekcalculator gebruiken om een idee te krijgen van uw maandelijkse aflossingen en rentetarieven. Ook kun je hier islamitische/halal hypotheken vinden. Het is erg belangrijk om een hypotheekadviseur te kiezen die onder toezicht staat van de Financial Conduct Authority (FCA).

Een hypotheekadviseur is een professional die samen met kredietverstrekkers klanten helpt bij het vinden van de best mogelijke hypotheek. Hij/zij helpt u bij het bepalen van de kosten en kenmerken van verschillende hypotheekproducten en begeleidt u door het gehele proces van aanvraag tot afwikkeling. De adviseur helpt u bij het kiezen van de hypotheek die het beste bij uw wensen en uw budget past. Hypotheekadviseurs werken volgens een strikte gedragscode waarin hun ethische en wettelijke plichten zijn vastgelegd. Een hypotheekadviseur kan u tijd en geld besparen door verschillende hypotheekdeals te vergelijken en u tijd te besparen. Hypotheekadviseurs kunnen u ook helpen om bescherming te krijgen die ervoor zorgt dat u uw betalingen kunt volhouden.

Meer info over dit artikel: Hypotheekzwolle.nl