energielabel aanvragen

Waarom vragen mensen om energielabels?

In een nieuwe studie onderzochten onderzoekers in Duitsland of mensen een energielabel zouden aanvragen als ze dat van hun buren zouden krijgen. Deze studie toonde aan dat personen die werden aangemoedigd om het label te gebruiken, het ook meer geneigd waren om het te gebruiken. Het lijkt erop dat een label op basis van informatie over energieverbruik de WTP zou kunnen verhogen. Wel vonden de onderzoekers dat de motiverende factoren die van invloed zijn op de positieve reactie op een energielabel van elkaar verschillen. Hier bespreken we de factoren die van invloed zijn op de bereidheid om een label te adopteren.

Wanneer mensen besluiten een woning te verkopen, moeten ze eerst een energielabel aanvragen EnergielabelPerfect.nl. Dit is een ingewikkeld proces, waarvoor een bezoek van een energieprestatieadviseur nodig is. Het energielabel wordt vervolgens aan de koper overhandigd door de notaris die de akte van levering behandelt. Als de verkoper de koper het label niet geeft, krijgt hij een boete van ongeveer 170 euro. Het proces is echter de moeite waard. In sommige gevallen kan het helpen om een woning energiezuiniger te maken.

In sommige gevallen willen mensen geen geld uitgeven aan upgrades van de energie-efficiƫntie. Wel is het belangrijk op te merken dat openbare gebouwen met een oppervlakte van 250 vierkante meter of meer wettelijk verplicht zijn om een energielabel te dragen. In deze situaties dient het energielabel duidelijk zichtbaar te zijn voor bezoekers. De Inspectie Leefomgeving en Transport bewaakt de energielabels. De NTA 8800 wordt gebruikt om de energieprestatie van een gebouw te beoordelen.

Zoek meer informatie op: EnergielabelPerfect.nl